15 okt. 2011

Kinuskikattens rutor!




















Receptet är är taget från Birka!(Pirkka)


Botten:
200g margarin
9dl havregryn
6 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
6 msk sirap
Glasyr:
4 dl vispgrädde
4 dl farinsocker
2 tsk smör
Garnering:
mandelkross


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt svalna.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker.
Tillsätt smöret och sedan sirapen.
Sprid ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta till den med en slev.
Sätt in i ugnen i 15 minuter i den nedersta falsen. Låt svalna.


Glasyren(kinuskin):

Blanda grädden och farinsockret i en tjockbottnad kastrull under uppvärmning
och rör om helatiden i ca. 20 minuter tills kinuskin tjocknar.
Var försiktig så att grädden inte bränns i bottnet.
Rör i smöret i kinuskin och sprid genast ut på den svala kakan.
Sprid över mandelkross på kakan. Låt svalna och skär i rutor.

Kinuskitest:
Om du vill veta när kinuskin är färdig; droppa en droppe av kinuskin i kallt vatten, om droppen stelnar, så är kinuskin färdig.








2 kommentarer:

A n d r e a sa...

ja testa dendär, he va jätte god :D
Sko ja få länka din blogg på min blogg?

Du har en jätte bra blogg förresten! :)

//Kram Andrea

Ebba sa...

Hej! Absolut får du göra de! Va kul att du testa o tack! :)