17 sep. 2011

Daimkladdkaka!

Världens bästa recept på en kladdkaka tycker jag. Receptet har jag fått från min farmor Marita.




















Daim(kladd)kaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
150g margarin
150g mörk choklad (jag använde Brunbergs laktosfria mörkchoklad 53%)
1 dubbeldaim



Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst, ju längre du vispar desto bättre blir kakan.
Blanda ihop de torra ingredienserna; vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skild bunke.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt chokladen (i bitar) i det smälta fettet, rör om väl så att chokladbitarna smälter.
Rör växelvis ner mjölblandningen och fett-chokladblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i en smord pajform.
Grädda 22-25 minuter. Sänk värmen lite de sista minuterna.
Klipp/hacka daim i små bitar och strö bitarna över den färdiggräddade kakan.
Servera med vispad grädde!




3 kommentarer:

Maria sa...

Kul att du bloggar :D
Kram Maria

Malin sa...

Se där ja, gott! Bara ett nougattäcke på det där så är det samma :)

Chokobanan sa...

Japp! :)