7 sep. 2011

Marianne Parfait!

Parfait är en glassliknande fryst dessert som är gjord av grädde, ägg och socker + smaksatt med något. Denhär desserten är riktigt lätt att laga.





















Marianne parfait:

2 ägg
½ dl socker
3 dl grädde

150g (30st) Marianne karameller/Marianne kross


Krossa karamellerna fint.
Vispa äggen och sockret till skum.
Vispa grädden till skum.

Sätt krosset och grädden i äggsmeten och rör om tills allt är blandat.
Sätt i portionsformar eller i en form och frys.
Jag fryste min över natten, tog ut den, doppade formen i hett vatten och vände ner den på ett fat.
Gott! 








2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ebba, du har en superfin matblogg! Den här såg så god ut att jag måste testa den. Det blev riktigt mumsigt! :)
Kusin Anna

Chokobanan sa...

Tack Anna! :D

-Ebba